|
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MaLy Tarnobrzeg
Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Okręg Tarnobrzeg
|
Wysłany: Wto 13:20, 29 Cze 2010 Temat postu: Epiceine a biszkopty |
|
|
Jaka jest różnica między epiceine a biszkoptami waniliowymi kupionymi w sklepie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
uklej
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 697
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Konin
|
Wysłany: Wto 13:40, 29 Cze 2010 Temat postu: Re: Epiceine a biszkopty |
|
|
MaLy Tarnobrzeg napisał: | Jaka jest różnica między epiceine a biszkoptami waniliowymi kupionymi w sklepie |
Epicein to biszkopt z melasą, a biszkopt waniliowy to biszkpot z dodatkiem jekiegoś aromatu waniliowego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
york
Dołączył: 29 Paź 2009
Posty: 260
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
|
Wysłany: Wto 14:12, 29 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Epiceine jest firmy sensas i kosztuje 13 zł(u mnie w mieście) a zwykłe biszkopty z aromatem firmy XXX kosztują okolo 5-7 zł.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MaLy Tarnobrzeg
Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 166
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Okręg Tarnobrzeg
|
Wysłany: Wto 14:35, 29 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
wiem ze epiceine to biszkopty z melasa ale czy to ma bardzo duze znaczenie w łowieniu
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez MaLy Tarnobrzeg dnia Wto 14:36, 29 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jaqb
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bogumiłowice/Tarnów
|
Wysłany: Wto 15:46, 29 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Można by kupić takie XYZ biszkopty i XYZ melasę i namoczyć je tą melasą , wysuszyć i potem zmielić ,może wyszło by coś ciekawego.
Pozdrawiam Jakub
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bladawiec
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Śro 4:39, 30 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
kiedyś dostałem o kolegi całą paletę ciastek korzennych przeterminowanych, zmieliłem je więc i zamelasowałem. Wyszedł bardzo fajny dodatek na leszczyka ale i nie tylko. Zamelasować można prawie wszystko i daje to dość fajny efekt.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pyton
Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 1979
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 31 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Ursus
|
Wysłany: Śro 11:40, 30 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
A jak wykonać melasowanie? Co trzeba zrobić żeby nam się to wszystko nie popsuło?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bladawiec
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Śro 12:00, 30 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
melasa jest bardzo dobryn naturalnym konserwantem. Sama w sobie dobrze się przechowuje i nie trzeba do niej dodawać żadnego konserwanta (podobnie jak miód). Chemikiem nie jestem ale chyba chodzi o cukier. A żeby coś zamelasować ja rozrabiałem ją (melasę) z wodą w porporcji 1:1 może być troszkę mniej wody. I tym namoczyć wszystko co się chce zamelasować dla lepszego rozporowadzenia dobrze wszystko przetrzeć ze 2 razy przez sito. I taki towar pakuję do worka strunowego zamykam możlwie jak sięda bez powietrza i leży spokojnie w ciemnym miejscu i się nie psuje.
Ja tak robię.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
przemekbs
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Śro 13:31, 30 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Ja nie rocieńczałbym melasy wodą w celu zamelasowania czegokolwiek-po co? Stwarzasz tylko ryzyko ,że coś skiśnie.Sama melasa super konserwuje produkty , trzeba tylko dokładnie wymieszać i gotowe.Co innego przy nawilżaniu zanety.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
uklej
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 697
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Konin
|
Wysłany: Śro 14:37, 30 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Proponuję założyć nowy temat - Melasowanie
Temat dotyczy epicein i biszkoptu.
Na temat melasowania pewnie można by było duzo napisać. Wszak i gliny można melasować, melasę dodaje się do kasterów itd.
Niestety...nie idzie niektórych upilnować. Nie dość, że to już kolejny temat założony o epiceine to i tak po chwili zmienia postać...a opcja SZUKAJ działa i ma się dobrze
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|