Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> HYDE PARK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iszymborska




Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: olsztyn

PostWysłany: Pon 19:55, 27 Cze 2011    Temat postu: ...

...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez iszymborska dnia Pią 10:23, 08 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Żbiku




Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 2019
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 45 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Pon 21:13, 27 Cze 2011    Temat postu:

Warto najpierw przeczytać regulamin i się przywitać w odpowiednim dziale Wink

Odnośnie ryby, to Barramundi do spożywania pozyskiwana jest głównie z hodowli, tak samo jak panga czy inne ryby podobnego pokroju, hodowana w Azji w zabagnionych stawach, karmiona resztkami, gnijącymi odpadami z restauracji i barów czy nawet wręcz ściekami...

Jedynym sposobem jest wymoczyć mięso ryby w mleku, żeby pozbyć się smaku i zapachu mułu/bagna.

Podobna rzecz ma się u nas z linami czy karasiami poławianymi w małych potorfowych stawach i gliniankach. Tam ryby spędzają dużo czasu przy mulistym dnie lub w czasie zimy zagrzebane w mule i niestety pachną i smakują średnio...

U mnie mleko pomaga Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iszymborska




Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: olsztyn

PostWysłany: Wto 13:12, 28 Cze 2011    Temat postu: ...

...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez iszymborska dnia Pią 10:25, 08 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
linus1




Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: Wto 19:39, 28 Cze 2011    Temat postu:

Witam koleżanko Very Happy Akurat zdecydowana większość z Nas,do hodowców nie należy,ja,niestety również,ale moim bardzo skromnym zdaniem,możliwość pozbycia się "zapachu"będzie możliwa przy hodowli w zbiornikach przepływowych,odpowiednio rekultywowanych po każdym sezonie hodowlanym.Co do pozbycia się"smaku"podczas konsumpcji,myślę że większa ilość białego wina skutecznie podoła temu zadaniu Cool Cool Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> HYDE PARK Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin