|
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iszymborska
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: Pon 19:55, 27 Cze 2011 Temat postu: ... |
|
|
...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez iszymborska dnia Pią 10:23, 08 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Żbiku
Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 2019
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 45 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Pon 21:13, 27 Cze 2011 Temat postu: |
|
|
Warto najpierw przeczytać regulamin i się przywitać w odpowiednim dziale
Odnośnie ryby, to Barramundi do spożywania pozyskiwana jest głównie z hodowli, tak samo jak panga czy inne ryby podobnego pokroju, hodowana w Azji w zabagnionych stawach, karmiona resztkami, gnijącymi odpadami z restauracji i barów czy nawet wręcz ściekami...
Jedynym sposobem jest wymoczyć mięso ryby w mleku, żeby pozbyć się smaku i zapachu mułu/bagna.
Podobna rzecz ma się u nas z linami czy karasiami poławianymi w małych potorfowych stawach i gliniankach. Tam ryby spędzają dużo czasu przy mulistym dnie lub w czasie zimy zagrzebane w mule i niestety pachną i smakują średnio...
U mnie mleko pomaga
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iszymborska
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: Wto 13:12, 28 Cze 2011 Temat postu: ... |
|
|
...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez iszymborska dnia Pią 10:25, 08 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
linus1
Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: Wto 19:39, 28 Cze 2011 Temat postu: |
|
|
Witam koleżanko Akurat zdecydowana większość z Nas,do hodowców nie należy,ja,niestety również,ale moim bardzo skromnym zdaniem,możliwość pozbycia się "zapachu"będzie możliwa przy hodowli w zbiornikach przepływowych,odpowiednio rekultywowanych po każdym sezonie hodowlanym.Co do pozbycia się"smaku"podczas konsumpcji,myślę że większa ilość białego wina skutecznie podoła temu zadaniu Pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|