|
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
patrykchojnow
Doł±czył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Sk±d: Chojnów
|
Wysłany: ¦ro 8:38, 18 Lip 2007 Temat postu: Kulki proteinowe |
|
|
Witam mam zamiar zacz±ć łowić na kulki proteinowe które sam chcę produkować, czy mogliby¶cie dać m i kilka przepisów?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
Malutki
Doł±czył: 03 Lis 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 2/5 Sk±d: Brzeg
|
Wysłany: ¦ro 9:43, 18 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
w google napewno zjadziesz... tylko poszukaj
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
Malutki
Doł±czył: 03 Lis 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 2/5 Sk±d: Brzeg
|
Wysłany: ¦ro 9:57, 18 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
zaporzyczyłem to z innego forum :
Oto przepisy:
Kulki proteinowe
kasza manna 30%
m±ka kukurydziana 25%
m±ka sojowa 25%
mleko w proszku 10%
mielone konopie 10%
Kulki proteinowe
mielone orzeszki ziemne 40%
kasza manna 30%
m±ka kukurydziana 20%
mleko w proszku 10%
ęKulki proteinowe
m±ka kukurydziana 30%
kazeina 30%
m±ka tortowa 20%
kasza manna 10%
miód 10%
Kulki proteinowe
kazeina 50%
m±ka kukurydziana 25%
m±ka pszenna 20%
cukier puder 5%
Kulki proteinowe
zmielony suchy pokarm dla psów 35%
kasza manna 35%
m±ka pszenna 30%
Kulki proteinowe
m±ka kukurydziana 40%
m±ka pszenna 40%
kasza manna 10%
cukier puder 10%
Jajka 8-12 na kilogram, aromaty, dodatki smakowe, barwnik.
Kulki proteinowe
500 g m±ki kostnej
300g mleko w proszku (kazeina)
200 g m±ka tortowa
łyżka miodu
Aromat owocowy w płynie (truskawkowy)
Barwnik (czerwony, br±zowy)
Około 6 ¶rednich jaj
M±ka kostna może być zast±piona zmielonym suchym pokarmem dla psów
Kulki proteinowe pływaj±ce
400 g m±ka kukurydziana
400 g m±ka pszenna
150 g kasza manna
50 g cukier puder
Suchy atraktor (waniliowy)
Barwnik (żółty, pomarańczowy)
Około 6 ¶rednich jaj
Kulki proteinowe
500 g kasza manna
250 g m±ka kukurydziana
100 g m±ka sojowa
100 g mleko w proszku
5-6 jaj
Aromat
Barwnik (żółty, czerwony, pomarańczowy)
Kulki proteinowe
250 g kazeina
250 g m±ka sojowa
250 m±ka pszenna
Jaja
Aromat
Barwnik
Kulki proteinowe
500 g m±ka kukurydziana
200 g m±ka tortowa
300 g mleko w proszku
1-2 łyżki stołowe miodu
Jaja
Aromat
Barwnik
Kulki proteinowe
200 g kazeiny
200 g m±ki sojowej
200 g m±ki kukurydzianej
200 g ciasta proteinowego w proszku (Marcel van den Eynde)
100 g koncentratu zapachowego w proszku (truskawka)
Jedna zakrętka karpiowego koncentratu zapachowego (Kremkus niebieski)
12-15 jajek
Czerwony lub żółty barwnik spożywczy
Kulki proteinowe
250 g zmielonego granulatu dla karpi koi
250 g proteinowej mieszanki „50/50”
Gar¶ć zmielonych ziaren słonecznika
2 mg atraktora czekoladowego
3 mg słodzika
6 ¶rednich jaj
Kulki proteinowe
500 g drobno zmielonego, suchego pokarmu dla psów
100 g m±ki kukurydzianej
100 g mleka w proszku
3 łyżki stołowe cukru i substancje barwi±ce
3-5 jaj
Kulki proteinowe
250 g kaszki manny
125 g m±ki kukurydzianej
125 g m±ki sojowej
5 jaj
10 ml aromatu truskawkowego
2 łyżki rozpuszczonego cukru
Barwnik
Kulki proteinowe
dwie szklanki m±ki kukurydzianej
dwie szklanki mleka w proszku
szklanka m±ki pszennej
szklanka kaszy manny
6 jajek
dwie łyżki stołowe miodu pszczelnego
dwie łyżki stołowe oleju
barwnik spożywczy
zapach
Jajka i miód miksuję i stopniowo dodaję do nich wymieszane składniki suche. Powinno z tego wyj¶ć jednolite do¶ć twarde ciasto. Jeżeli jest za rzadkie dosypuję m±ki kukurydzianej, jeżeli za twarde dolewam mleka.
Kulki proteinowe na bazie mleka
85 g kazeiny, 60 g kiełków pszenicy, 60 g mleka w proszku, 30 g glutenu, 30 g drożdży,
30 g albuminy [B]
Kulki proteinowe z m±czk± rybn±
60 g kazeinianu sodu, 60 g m±czki rybnej, 60 g Casilanu, 30 g kiełków pszenicy,
30 g minerałów morskich, 60 g m±czki sojowej
Kulki proteinowe na bazie nasion
60 g Casilanu, 120 g m±ki sojowej, 60 g zmielonej karmy dla ptaków,
45 g minerałów morskich, 15 g zmielonych migdałów, 20 ml atraktora o zapachu korzennym
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
Aleex
Doł±czył: 14 Cze 2007
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5 Sk±d: Jamaica
|
Wysłany: ¦ro 10:13, 18 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Najlepiej kupić mix do kulek (zapach jaki chcesz) do tego atraktor i wzmacniacz apetytu.
Odważasz 0,5kg mixu, dodajesz do niego 5/6 jajek i od 2 do 3 ml atraktora i tyleż samo wzmacniacza, troche oleju kukurydzianego żeby mix sie lepiej formował... mieszasz i póĽniej robisz kulki... gotujesz aż do wypłynięcia kulek, gdy już wypłyn± czekasz ok minuty(czasami krócej). Wyci±gasz na ręcznik i osuszasz. PóĽniej najlepiej jest je włożyć do siatki i zawiesić gdzie¶ na dworze na pare godzin żeby stwardniały... musisz pamiętać żeby co jaki¶ czas poruszać nimi żeby równomiarnie wyschły i żeby te w ¶rodku nie sple¶niały. Powodzenia ;]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
patrykchojnow
Doł±czył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Sk±d: Chojnów
|
Wysłany: Czw 9:04, 19 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Dzięki wam bardzo.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
JOKER
Doł±czył: 27 Wrz 2006
Posty: 1658
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 54 razy Ostrzeżeń: 1/5 Sk±d: Chełm, Kraków
|
Wysłany: Czw 10:13, 19 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
powiem, ze Malutki sie spisał
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomo¶ć |
patrykchojnow
Doł±czył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Sk±d: Chojnów
|
Wysłany: Nie 17:26, 29 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
W niektórych przepisach jest m±ka sojowa co ona robi z tymi kulkami jak j± się dodaje?
Nadaje konsystencję, zapach, smak?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|