Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kulki proteinowe

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> HYDE PARK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patrykchojnow




Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnów

PostWysłany: Śro 8:38, 18 Lip 2007    Temat postu: Kulki proteinowe

Witam mam zamiar zacząć łowić na kulki proteinowe które sam chcę produkować, czy moglibyście dać m i kilka przepisów?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Malutki




Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Brzeg

PostWysłany: Śro 9:43, 18 Lip 2007    Temat postu:

w google napewno zjadziesz... tylko poszukaj

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Malutki




Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Brzeg

PostWysłany: Śro 9:57, 18 Lip 2007    Temat postu:

zaporzyczyłem to z innego forum :
Oto przepisy:
Kulki proteinowe

kasza manna 30%
mąka kukurydziana 25%
mąka sojowa 25%
mleko w proszku 10%
mielone konopie 10%

Kulki proteinowe

mielone orzeszki ziemne 40%
kasza manna 30%
mąka kukurydziana 20%
mleko w proszku 10%

ęKulki proteinowe

mąka kukurydziana 30%
kazeina 30%
mąka tortowa 20%
kasza manna 10%
miód 10%

Kulki proteinowe

kazeina 50%
mąka kukurydziana 25%
mąka pszenna 20%
cukier puder 5%

Kulki proteinowe

zmielony suchy pokarm dla psów 35%
kasza manna 35%
mąka pszenna 30%

Kulki proteinowe

mąka kukurydziana 40%
mąka pszenna 40%
kasza manna 10%
cukier puder 10%
Jajka 8-12 na kilogram, aromaty, dodatki smakowe, barwnik.


Kulki proteinowe

500 g mąki kostnej
300g mleko w proszku (kazeina)
200 g mąka tortowa
łyżka miodu
Aromat owocowy w płynie (truskawkowy)
Barwnik (czerwony, brązowy)
Około 6 średnich jaj
Mąka kostna może być zastąpiona zmielonym suchym pokarmem dla psów

Kulki proteinowe pływające

400 g mąka kukurydziana
400 g mąka pszenna
150 g kasza manna
50 g cukier puder
Suchy atraktor (waniliowy)
Barwnik (żółty, pomarańczowy)
Około 6 średnich jaj



Kulki proteinowe

500 g kasza manna
250 g mąka kukurydziana
100 g mąka sojowa
100 g mleko w proszku
5-6 jaj
Aromat
Barwnik (żółty, czerwony, pomarańczowy)

Kulki proteinowe

250 g kazeina
250 g mąka sojowa
250 mąka pszenna
Jaja
Aromat
Barwnik

Kulki proteinowe

500 g mąka kukurydziana
200 g mąka tortowa
300 g mleko w proszku
1-2 łyżki stołowe miodu
Jaja
Aromat
Barwnik

Kulki proteinowe

200 g kazeiny
200 g mąki sojowej
200 g mąki kukurydzianej
200 g ciasta proteinowego w proszku (Marcel van den Eynde)
100 g koncentratu zapachowego w proszku (truskawka)
Jedna zakrętka karpiowego koncentratu zapachowego (Kremkus niebieski)
12-15 jajek
Czerwony lub żółty barwnik spożywczy

Kulki proteinowe

250 g zmielonego granulatu dla karpi koi
250 g proteinowej mieszanki „50/50”
Garść zmielonych ziaren słonecznika
2 mg atraktora czekoladowego
3 mg słodzika
6 średnich jaj

Kulki proteinowe

500 g drobno zmielonego, suchego pokarmu dla psów
100 g mąki kukurydzianej
100 g mleka w proszku
3 łyżki stołowe cukru i substancje barwiące
3-5 jaj

Kulki proteinowe

250 g kaszki manny
125 g mąki kukurydzianej
125 g mąki sojowej
5 jaj
10 ml aromatu truskawkowego
2 łyżki rozpuszczonego cukru
Barwnik

Kulki proteinowe

dwie szklanki mąki kukurydzianej
dwie szklanki mleka w proszku
szklanka mąki pszennej
szklanka kaszy manny
6 jajek
dwie łyżki stołowe miodu pszczelnego
dwie łyżki stołowe oleju
barwnik spożywczy
zapach
Jajka i miód miksuję i stopniowo dodaję do nich wymieszane składniki suche. Powinno z tego wyjść jednolite dość twarde ciasto. Jeżeli jest za rzadkie dosypuję mąki kukurydzianej, jeżeli za twarde dolewam mleka.
Kulki proteinowe na bazie mleka

85 g kazeiny, 60 g kiełków pszenicy, 60 g mleka w proszku, 30 g glutenu, 30 g drożdży,
30 g albuminy [B]

Kulki proteinowe z mączką rybną

60 g kazeinianu sodu, 60 g mączki rybnej, 60 g Casilanu, 30 g kiełków pszenicy,
30 g minerałów morskich, 60 g mączki sojowej

Kulki proteinowe na bazie nasion

60 g Casilanu, 120 g mąki sojowej, 60 g zmielonej karmy dla ptaków,
45 g minerałów morskich, 15 g zmielonych migdałów, 20 ml atraktora o zapachu korzennym


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aleex




Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jamaica

PostWysłany: Śro 10:13, 18 Lip 2007    Temat postu:

Najlepiej kupić mix do kulek (zapach jaki chcesz) do tego atraktor i wzmacniacz apetytu.
Odważasz 0,5kg mixu, dodajesz do niego 5/6 jajek i od 2 do 3 ml atraktora i tyleż samo wzmacniacza, troche oleju kukurydzianego żeby mix sie lepiej formował... mieszasz i później robisz kulki... gotujesz aż do wypłynięcia kulek, gdy już wypłyną czekasz ok minuty(czasami krócej). Wyciągasz na ręcznik i osuszasz. Później najlepiej jest je włożyć do siatki i zawiesić gdzieś na dworze na pare godzin żeby stwardniały... musisz pamiętać żeby co jakiś czas poruszać nimi żeby równomiarnie wyschły i żeby te w środku nie spleśniały. Powodzenia ;]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patrykchojnow




Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnów

PostWysłany: Czw 9:04, 19 Lip 2007    Temat postu:

Dzięki wam bardzo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JOKER




Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 1658
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Chełm, Kraków

PostWysłany: Czw 10:13, 19 Lip 2007    Temat postu:

powiem, ze Malutki sie spisał Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patrykchojnow




Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnów

PostWysłany: Nie 17:26, 29 Lip 2007    Temat postu:

W niektórych przepisach jest mąka sojowa co ona robi z tymi kulkami jak ją się dodaje?
Nadaje konsystencję, zapach, smak?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora  
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> HYDE PARK Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin