 |
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Malutki
Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: Śro 9:57, 18 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
zaporzyczyłem to z innego forum :
Oto przepisy:
Kulki proteinowe
kasza manna 30%
mąka kukurydziana 25%
mąka sojowa 25%
mleko w proszku 10%
mielone konopie 10%
Kulki proteinowe
mielone orzeszki ziemne 40%
kasza manna 30%
mąka kukurydziana 20%
mleko w proszku 10%
ęKulki proteinowe
mąka kukurydziana 30%
kazeina 30%
mąka tortowa 20%
kasza manna 10%
miód 10%
Kulki proteinowe
kazeina 50%
mąka kukurydziana 25%
mąka pszenna 20%
cukier puder 5%
Kulki proteinowe
zmielony suchy pokarm dla psów 35%
kasza manna 35%
mąka pszenna 30%
Kulki proteinowe
mąka kukurydziana 40%
mąka pszenna 40%
kasza manna 10%
cukier puder 10%
Jajka 8-12 na kilogram, aromaty, dodatki smakowe, barwnik.
Kulki proteinowe
500 g mąki kostnej
300g mleko w proszku (kazeina)
200 g mąka tortowa
łyżka miodu
Aromat owocowy w płynie (truskawkowy)
Barwnik (czerwony, brązowy)
Około 6 średnich jaj
Mąka kostna może być zastąpiona zmielonym suchym pokarmem dla psów
Kulki proteinowe pływające
400 g mąka kukurydziana
400 g mąka pszenna
150 g kasza manna
50 g cukier puder
Suchy atraktor (waniliowy)
Barwnik (żółty, pomarańczowy)
Około 6 średnich jaj
Kulki proteinowe
500 g kasza manna
250 g mąka kukurydziana
100 g mąka sojowa
100 g mleko w proszku
5-6 jaj
Aromat
Barwnik (żółty, czerwony, pomarańczowy)
Kulki proteinowe
250 g kazeina
250 g mąka sojowa
250 mąka pszenna
Jaja
Aromat
Barwnik
Kulki proteinowe
500 g mąka kukurydziana
200 g mąka tortowa
300 g mleko w proszku
1-2 łyżki stołowe miodu
Jaja
Aromat
Barwnik
Kulki proteinowe
200 g kazeiny
200 g mąki sojowej
200 g mąki kukurydzianej
200 g ciasta proteinowego w proszku (Marcel van den Eynde)
100 g koncentratu zapachowego w proszku (truskawka)
Jedna zakrętka karpiowego koncentratu zapachowego (Kremkus niebieski)
12-15 jajek
Czerwony lub żółty barwnik spożywczy
Kulki proteinowe
250 g zmielonego granulatu dla karpi koi
250 g proteinowej mieszanki „50/50”
Garść zmielonych ziaren słonecznika
2 mg atraktora czekoladowego
3 mg słodzika
6 średnich jaj
Kulki proteinowe
500 g drobno zmielonego, suchego pokarmu dla psów
100 g mąki kukurydzianej
100 g mleka w proszku
3 łyżki stołowe cukru i substancje barwiące
3-5 jaj
Kulki proteinowe
250 g kaszki manny
125 g mąki kukurydzianej
125 g mąki sojowej
5 jaj
10 ml aromatu truskawkowego
2 łyżki rozpuszczonego cukru
Barwnik
Kulki proteinowe
dwie szklanki mąki kukurydzianej
dwie szklanki mleka w proszku
szklanka mąki pszennej
szklanka kaszy manny
6 jajek
dwie łyżki stołowe miodu pszczelnego
dwie łyżki stołowe oleju
barwnik spożywczy
zapach
Jajka i miód miksuję i stopniowo dodaję do nich wymieszane składniki suche. Powinno z tego wyjść jednolite dość twarde ciasto. Jeżeli jest za rzadkie dosypuję mąki kukurydzianej, jeżeli za twarde dolewam mleka.
Kulki proteinowe na bazie mleka
85 g kazeiny, 60 g kiełków pszenicy, 60 g mleka w proszku, 30 g glutenu, 30 g drożdży,
30 g albuminy [B]
Kulki proteinowe z mączką rybną
60 g kazeinianu sodu, 60 g mączki rybnej, 60 g Casilanu, 30 g kiełków pszenicy,
30 g minerałów morskich, 60 g mączki sojowej
Kulki proteinowe na bazie nasion
60 g Casilanu, 120 g mąki sojowej, 60 g zmielonej karmy dla ptaków,
45 g minerałów morskich, 15 g zmielonych migdałów, 20 ml atraktora o zapachu korzennym
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aleex
Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Jamaica
|
Wysłany: Śro 10:13, 18 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Najlepiej kupić mix do kulek (zapach jaki chcesz) do tego atraktor i wzmacniacz apetytu.
Odważasz 0,5kg mixu, dodajesz do niego 5/6 jajek i od 2 do 3 ml atraktora i tyleż samo wzmacniacza, troche oleju kukurydzianego żeby mix sie lepiej formował... mieszasz i później robisz kulki... gotujesz aż do wypłynięcia kulek, gdy już wypłyną czekasz ok minuty(czasami krócej). Wyciągasz na ręcznik i osuszasz. Później najlepiej jest je włożyć do siatki i zawiesić gdzieś na dworze na pare godzin żeby stwardniały... musisz pamiętać żeby co jakiś czas poruszać nimi żeby równomiarnie wyschły i żeby te w środku nie spleśniały. Powodzenia ;]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patrykchojnow
Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chojnów
|
Wysłany: Nie 17:26, 29 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
W niektórych przepisach jest mąka sojowa co ona robi z tymi kulkami jak ją się dodaje?
Nadaje konsystencję, zapach, smak?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|