|
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jędroch
Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 3/5 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: Pon 19:18, 02 Mar 2009 Temat postu: brown sugar |
|
|
Witam.Czy jest celowym dodawanie tego dodatku jeśli w zanęcie znajduję się już carmel+płyn Brasem lub melasa itp..Ja zawsze dodaje brown sugar,ale zawsze mam wyrzuty sumienia,że jednak trochę szkoda pieniążków.Pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marcino
Dołączył: 02 Wrz 2007
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 15 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Nowa Huta, Irlandia
|
Wysłany: Pon 22:14, 02 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Jakiej to firmy i co w tym jest takiego specjalnego? Przecież cukier brązowy to po prostu mniej przetworzona i zdrowsza odmiana cukru białego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krawietz
Dołączył: 22 Lis 2007
Posty: 781
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 14:18, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Marcino nie do konca masz racje, cukier brazowy mozna uzyskac dwojako. Albo tak jak mowisz nie do konca wytracajac biały cukier i zostawiajac niewielkie ilosci melasy. albo produkujac go z trzciny brown sugar o ktorym mowa to odpad z produkcji cukru. lepki i o duzej zawartosci melasy. osobiscie uwazam ze stosowanie go razem z melasa mija sie po prostu z celem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jędroch
Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 3/5 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: Wto 16:57, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Witam.Dzięki za odpowiedź.Przynajmnie co do melasy mam jasność.Jednak źle wyraziłem swoją intencję główną.Czy mając ukierunkowaną na słodko zanętę z np. carmelem,epiceine lub innym biszkoptem, warto to dosładzać jeszcze tym cukrem.Innymi słowy czy zwiększając zawartość ,,cukru w cukrze'' wzbogacimy zanęte a może ją zepsujemy lub nie będzie to miało żadnego wpływu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
STEFAN..K
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1600
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 50 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Toruń 47 lat
|
Wysłany: Pią 21:28, 06 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Na niektórych łowiskach zawartość "cukru w cukrze" jest bardzo wskazana. Często jeździłem swojego czasu na piekny odcinek Wisły z bardzo duzym uciagiem gdzie brały srednie i duże ryby. Kombinowałem mocno z zanętą bo łowisko było swietne. W końcu udało sie wyselekcjonować praktycznie same duże ryby. Co było najlepsze? Nie żaden atraktor zapachowy. Dostałem od kolegi producenta zanet piekielnie silny słodzik. Jedna płaska łyzeczka "załatwiała" 20-30 litrów zanety tak ze była słodka jak czysty cukier i TO BYŁO TO. Srednie ryby zdażały sie rzadko, głównie były to ryby powyzej 1,5kg i wcale nie były to tylko leszcze, równie dobrze wchodziły przepiękne klenie i jazie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jędroch
Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 3/5 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: Sob 9:00, 07 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Dzięki.Od pewnego czasu ciągle chodzi mi po głowie-sacharyna.W tym sezonie zobaczę co z tego będzie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|