|
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomi1992
Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: Pon 18:12, 25 Lut 2008 Temat postu: Epiceine |
|
|
Witam . czy ktoś z was próbował wykonać własnoręcznie Epiceine. Jesli tak w jaki sposob co do tego użył itd .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maverko
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: DOLNOŚLĄSKIE
|
Wysłany: Wto 9:32, 26 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
chyba nik nie próbował jest wiele epiceinów - jednak to sensasa chyba jest najlepsze - najpopularniejsze wśród ryb - nie mam pojecia jak to zrobić trzebaby pewnie nasączyć biszkopt melasą albo jakimś zapachem i potem wysuszyć ?? ))
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JOKER
Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 1658
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 54 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Chełm, Kraków
|
Wysłany: Wto 10:34, 26 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Pomysł ciekawy. Właściwie dziwi mnie, ze jeszcze tego nie spróbowałem... Tylko jak to wysuszyć? Melasa niespecjalnie szybko paruje...
Epiceine sensasa jest bardzo dobre, ale mondial też ma przyzwoite, jak na mój nos i smak... rybom wszystko jedno.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aleex
Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Jamaica
|
Wysłany: Wto 11:01, 26 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Jedyny słuszny sposób na dodanie melasy do biszkopta, to podczas przygotowania ciasta. Kiedyś sam tak robiłem. Gdy już upiekło się ciasto, suszyłem je i potem mieliłem w młynku. A że jestem leniwy zaprzestałem takie produkcji bo wole iść do sklepu i kupić gotowe
Pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Aleex dnia Wto 11:02, 26 Lut 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Górek
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 67 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: Wto 11:17, 26 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
ja nasaczam zmielony biszkopt melasa, mieszam by dokładnie ją rozprrowadzic a potem wrzucam na patelnie na jakies 5minut, wilgoc odparowuje a melasa zostaje w biszkopcie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krystek1
Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: włoclawek
|
Wysłany: Śro 18:11, 29 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Górek a jakie proporcje dajesz melasy do biszkoptu planuje samemu robić Epiceine biszkopt już wiem jak zrobić tylko nie bardzo ile dać melasy .
A nie chce przedobrzyć pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Górek
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 67 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: Śro 20:03, 29 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Na kg biszkoptu pól szklanki melasy mieszasz, czekasz aż wchłonie przecierasz przez sito i do piekarnika na odpowiedni zcas zalezny od temperatury. Ja osobiscie juz sie w to nie bawie ale jak ktos ma czas to polecam. pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mw
Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 60
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: ŚWIDNIK
|
Wysłany: Śro 21:54, 29 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
ja jak piekę biszkopt to daję dwie setki melasy i mały słoiczek miodu po upieczeniu -trę to na tarce i wkładam do piekarnika na 20minut piekarnik rozgrzany do 120 stopni. suszenie powtarzam conajmiej dwa razy jest to niezły dodatek do moich zanęt. wypiekam tez ciasta z konopiami i lnem - fajnie to wygląda w zanecie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gregorio
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: Nie 17:38, 17 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Witam
Mam pytanie odnosnie dodatku epiceine, powiedzcie który waszym zdaniem producent robi ten dodatek podobnie jak sensas, chodzi mi o to który polecicie zastepczy , jakiej firmy? czy uzywał ktos epiceine lorpio?
pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BartekW
Dołączył: 07 Mar 2007
Posty: 124
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 18:11, 17 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Ja używałem epiceine Mondiala. Dla mnie wyglądają i mają taki sam aromat, zapach jak Sensasa. Pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Adam-Opole
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Opole
|
Wysłany: Nie 19:11, 17 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Ja używam lorpio ale w sumie jak ostatnio mi zwrócił uwagę kolega 500g - Lorpio kosztuje 6zł a 1kg Sensasa ok 15zł więc może warto dać 3 czy 4zł więcej i mieć na pewno lepszy i sprawdzony dodatek
Ale na Lorpio nie narzekam chociaż już będę kupować epiceine sensasa
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kamil218
Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 87
Przeczytał: 6 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 15:45, 21 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
A czy rybom zrobi wielką różnicę jak dodam sam biszkopt i nawilżę później zanętę do której go dodałem melasą? Bo tak na moje to wyjdzie to samo a mniej się narobię.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kaziol
Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 14:33, 23 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Ja miałem właśnie założyć temat o Epiceine w "Dla początkujących" ale widze, że jest już tutaj wątek Epiceine to się podłączę. W innym temacie ktoś napisał: "Miodowy biszkopt przylega do dna a biszkopt w melasie winduje do góry."
A to Epiceine to niby biszkopt w melasie, a spotkałem się z opisem Epiceine Jaxona, że ich Epiceine to jest biszkopt w miodzie. Więc jeśli faktycznie miodowy nie winduje a w melasie tak, to której firmy kupić ten, który robią z miodem, żeby nie pracował mocno ? Dziękuję.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Kaziol dnia Sob 14:35, 23 Maj 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aleex
Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 457
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Jamaica
|
Wysłany: Sob 15:30, 23 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Co to za głupoty, że jeden idzie do góry, a drugi na dno?! Melasa i miód są ciężkie więc jasną rzeczą jest, że jeden i drugi biszkopt pójdzie w dół.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|