Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH
NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Piernik a atraktory.
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> ZANĘTY, PRZYNĘTY, GLINY, DODATKI I KLEJE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wilet




Dołączył: 07 Wrz 2009
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 11:30, 21 Sty 2010    Temat postu:

pszzz napisał:
w tym roku zachwycily mnie efekty stosowania piernka. i...takiego dodatku (traper), a nie przyprawy. i tu mam kilka do Was pytan. czy (jak) taki piernik wedkarski (czli moim zdaniem zwykly pomielony piernik bez nadzienia i polewy) wplwa na prace zanety? bo owa roznica w efektach z czegos musi wynikac, z czegos poza zapachem. pewnie tez znaczenie ma fakt, ze taki mielony piernik jest slodki. korzystajac z zimy i z przywiezionej ze swia duzej ilosci miodu Smile mam zamiar zrobic sobie samemu zapas, i tu kolejne pytanie. czy taki dodatek jak pieprz (jest chyba w kazdym pierniku, jak i nazwa wskazuje...) jest pozadany?
Witam kolegę. kolega możę sobie książkę kucharską wyciągnie i poczyta jak się robi pierniki. Leszczyki lubią słodko i tu zamniast miodu dodał bym MELASE . A swoja drogą to pierniki możesz zrobić, na święta jak znalazł Cool

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wilet dnia Czw 11:31, 21 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
febimen




Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 91
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: jawor ( legnica )

PostWysłany: Czw 17:39, 28 Sty 2010    Temat postu:

wiesz jestem cukiernikiem ale jakoś niepamiętam aby pieprz znajdował się w jakiej kolwiek z receptur których kiedyś się uczyłem ( od 15 lat nie aktywnym cukiernikiem ). pozdrawiam
ps. mi pierniki sprawdzały się tylko na odrze na uciągu powyżej 25g


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adrian_ustka




Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 324
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ustka

PostWysłany: Sob 9:40, 07 Maj 2011    Temat postu:

witam mam Pytanie odnosnie atraktoru biszkopt-piernik firmy catfish czy moge dodać ją do zanęty o smaku czekolady
a sklad zanęty taki

2 kg lorpio magnatic
1 kg ziemi czarnej
1 kg gliny rozpraszajacej
300 gr konopi


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez adrian_ustka dnia Sob 9:42, 07 Maj 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuba84




Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chełm

PostWysłany: Pon 8:29, 20 Cze 2011    Temat postu:

Co powiecie na gotowe cisto w opakowaniu taki proszek "PIERNIK KORZENNY" mój znajomy stosuje to zamiast piernika do zanęt leszczowych. Co wy o tym sądzicie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ara




Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 150
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznan

PostWysłany: Czw 2:15, 28 Lip 2011    Temat postu:

Raczej niepolecam bo poza pozadana przez nas przyprawa korzenna znajdziesz tam proszek do pieczenia,spulchniacze inna chemie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krawietz




Dołączył: 22 Lis 2007
Posty: 781
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:49, 28 Lip 2011    Temat postu:

febimen napisał:
wiesz jestem cukiernikiem ale jakoś niepamiętam aby pieprz znajdował się w jakiej kolwiek z receptur których kiedyś się uczyłem ( od 15 lat nie aktywnym cukiernikiem ). pozdrawiam
ps. mi pierniki sprawdzały się tylko na odrze na uciągu powyżej 25g

To dość dziwne, bo kucharze i osoby interesujące się gotowaniem, wiedzą, że pieprz wzmaga aromat i jest jego naturalnym nośnikiem. Dlatego w dobrych restauracjach dodaje się pieprz do deserów. Proponuję sprawdzić to osobiście marynując np. truskawki lub gruszki w pieprzu. To samo tyczy się np szarlotki. Pieczone z pieprzem jabłka mają o wiele bogatszy i wyraźniejszy aromat.
Co do stosowania pieprzu w zanętach myślę, że trzeba przetestować na odpowiednich wodach, gdyż jego ostrość może rybom przeszkadzać. Powiem tylko, że znam karpiarzy, łowiących z sukcesami na kulki proteinowe o silnym aromacie mielonego pieprzu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH Strona Główna -> ZANĘTY, PRZYNĘTY, GLINY, DODATKI I KLEJE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin