|
FORUM WĘDKARZY WYCZYNOWYCH NAJWIĘKSZE W POLSCE KOMPENDIUM WIEDZY O WĘDKARSTWIE WYCZYNOWYM!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damianos138
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poniatowa
|
Wysłany: Wto 19:40, 10 Kwi 2012 Temat postu: Przeterminowane dodatki |
|
|
Dziś po przerwie zimowej robiłem mały porządek w piwnicy i znalazłem wiele dodatków niektórych nawet nie otwieranych które po prostu się przeterminowały.
Czy takie dodatki nadają się jeszcze do użycia czy już tylko do śmieci?
W razie co mogę podać nazwy dodatków i ich termin ważności
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez damianos138 dnia Wto 19:41, 10 Kwi 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rzotkiewa
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 91
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łomża
|
Wysłany: Wto 19:55, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
otwórz, powąchaj i będziesz wiedział. Jeśli nie zmieniły swoich właściwości, nie skisły czy nie zapleśniały to jak najbardziej nadają się do użytku.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
felek
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 497
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 20:13, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
ja proponuje wsadzić do piekarnika przed użyciem troche je ,,odświeżysz""
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damianos138
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poniatowa
|
Wysłany: Wto 20:15, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
A na czym polega to ,,odświeżanie"" ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
peesx
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Mirzec
|
Wysłany: Wto 21:40, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Zależy co masz. Jeśli to są zanęty to możesz je odświeżyć w piekarniku. Jeśli atraktory to raczej nie bardzo. Po długim czasie przechowywania zanęty mogą byc zjełczałe i ogólnie trochę stracą swoje właściwości. Poprzez prażenie w piekarniku w pewnym stopniu się odświeżą, odzyskując częściowo aromat i polepszając swoją pracę. Tylko nie możesz przesadzić żeby nie spalić. Trzeba od czasu do czasu mieszać i kontrolować. Spróbuj, a zobaczysz i ocenisz czy warto się bawić w to dalej. Ja kiedyś tak zrobiłem i nie narzekałem.
Pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damianos138
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poniatowa
|
Wysłany: Wto 21:55, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Niestety są to atraktory ,dodatki sypkie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adrian_ustka
Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 324
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Ustka
|
Wysłany: Wto 22:25, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
a jakies nazwy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damianos138
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poniatowa
|
Wysłany: Wto 22:33, 10 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Epiceine noire
epiceine jaune
biszkopt drobno mielony
klej super mocny
słonecznik grilowany
vanille gardonix gros gardons
Archait grilowany
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Górek
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 67 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: Śro 5:52, 11 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
damianos138 napisał: | Epiceine noire
epiceine jaune
biszkopt drobno mielony
klej super mocny
słonecznik grilowany
vanille gardonix gros gardons
Archait grilowany |
Moim zdaniem najlepiej wyjdziesz na tym jak wyrzucisz to do kosza i zrezygnujesz ze stosowania dodatków. Wszelkie dodatki zanętowe stosowane na zasadzie "widzi mi się" psują tylko zanety opracowane przez osoby, które od nas nieporównywalnie lepiej się na tym znają.
pozdrawiam
Kacper
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TriMack
Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 5:55, 11 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
- wszystko co na biszkopcie - zwłaszcza z melasą - tak szybko się nie psuje jak już to traci na armacie czyli spokojnie epiciene możesz użyć,
- biszkopt mielony - jeśli nie dostał wilgoci będzie okej - nie zaszkodzi na patelni lekko podprażyć (epiciene odradzam).
- klej bez problemu - chyba że dostał wilgoci.
- Vanilia jest tak syntetyczna, że nie sądzę żeby straciła choć trochę na mocy.
- arachid - tu bym uważał bo to naturalne siedlisko grzybów i pierwotniaków. Imo nie ma co ryzykować i jak już to na treningu tylko użyć
- słonecznika też bym nie ryzykował - oleiste tak po prostu mają, że tłuszcz jełczeje z czasem zwłaszcza wcześniej termicznie obrabiany.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|